Oxford Playhouse

Riach Architects obtained planning and listed building consent for the comprehensive renovation and refurbishment of the main entrance foyer and first floor circle bar. The Grade II*listed Oxford Playhouse has been an integral cultural institution at the heart of the city since it opened in 1938.

As part of a scheme of ongoing works, the circle bar has been relocated to improve the circulation flow and efficiency of the space. The worn and tired bar has been replaced and the space was refitted to the level of detail and quality design evident in the historic features of the building.

We worked closely with the Playhouse to achieve a successful solution and procured the works in a tight schedule in order to minimise disruption to the functioning of the theatre

The existing first floor sash windows, a prominent feature of both the building and Beaumont Street, were formerly crudely adorned with steel safety bars. As part of the works these were upgraded with frameless glazing screens which are almost invisible, restoring a sense of grander and splendour to the bar space.  A comprehensive upgrade of the theatres lighting and PA system has also been completed with minimum impact to the historic fabric of the building.

The refurbishment has been well received by patrons of the theatre and it achieves the aim of improving the quality of the theatre experience.

Type:
Leisure, Conservation, Refurbishment
Visual:
Darrell Godliman
Your browser is out-of-date!

If you are unable to use/navigate the website may we suggest you download the latest web browser in order to fix this problem. Update my browser now

×